top of page
  • Foto van schrijverIra Slikker

Wanneer aandacht of respect het laten afweten

Bijgewerkt op: 15 okt. 2020

Als je partner je niet de aandacht geeft die je verdient of je niet behandelt met respect, doe je er goed aan even stil te staan en na te denken over de antwoorden op de volgende vragen:


Twee vragen

1) Ben je bereid de verantwoordelijkheid voor je relatie voor de volle 100% op je te nemen?

Zo ja:

2) Vraag jezelf af wat jij precies doet waardoor je in deze situatie terecht bent gekomen.

Wat doe je om het gedrag van je partner te ontlokken of, waarom sta je toe dat je partner je

op deze ongewilde manier behandeld?


Op basis van je antwoorden kun je een paar beslissingen nemen. Zelfs als je denkt dat je niets doet, spreekt je passiviteit voor je. Maar, als je een ander resultaat wilt zien, als je met het respect en de aandacht die jij verdiend behandeld wilt worden, dan zul je je partner moeten leren hoe hij/zij met je om moet gaan.


Anders kiezen

Misschien denk je nu: ‘Maar dat moet hij/zij toch al weten?’ Dat kan misschien zo zijn, maar daar verander je niets mee. Je laat doordat je er op deze manier over nadenkt, de keuze hoe met jou om te gaan bij je partner liggen. In plaats daarvan kun je er ook voor kiezen je partner te vertellen wat jouw verwachtingen en behoeften zijn. Wanneer je dat op een vriendelijke manier doet waardoor je je allebei beter gaat voelen, kan het niet anders dan dat je samen de relatie herdefinieert.


Patronen doorbreken

Zelfs als je decennia lang in hetzelfde negatieve patroon hebt gezeten, is het een feit dat wanneer jij betere keuzes maakt, je gedrag automatisch op een constructieve wijze mee verandert. En het kan niet anders dan dat je partner daardoor geïnspireerd wordt. Vastgeroeste patronen kun je helemaal zelf, door volledig eigenaar te worden van je eigen behoeften, doorbreken en ombuigen tot een manier van omgaan met elkaar waar je allebei gelukkig van wordt. En wanneer je partner niet veranderen wil? Dan heb ik een andere vraag voor je 😉

Comments


bottom of page