top of page
  • Foto van schrijverIra Slikker

Nieuwe partner in huis?

Bijgewerkt op: 15 okt. 2020


Wanneer je nieuwe partner in jouw huis woont en dat niet in het belang van de kinderen blijkt te zijn, doe je er verstandig aan je kersverse partner ergens anders te laten wonen. Daar mee zeg je niet dat je geen relatie kan hebben met je nieuwe partner, of, dat er geen toekomst voor jullie is weggelegd. Want als het goed zit tussen jullie is die er zeker wel.

Emotionele afsluiting

Maar, indien je nieuwe partner bij je in trekt, en de kinderen dat moeilijk vinden, speelt je nieuwe partner in de ogen van kinderen de rol van indringer. Wanneer kinderen het moeilijk vinden dat jouw partner bij je komt wonen, zijn er onafgemaakte emotionele zaken tussen jou als ouder en je kinderen. De emoties die er spelen, zullen eerst verwerkt moeten worden zodat de kinderen de nieuwkomer in plaats van een indringer, stap voor stap als een fijn persoon kunnen zien die ze kunnen vertrouwen en waar ze zich aan kunnen hechten. De kinderen kiezen niet voor een nieuwe partner, geef ze de tijd om daar aan te wennen.

Misschien spelen er ook nog niet afgesloten emotionele zaken tussen jou en je ex-partner. Wanneer je gaat scheiden, betekent het niet dat je daarmee problemen op lost. Je verandert slechts één set problemen voor een nieuwe reeks problemen. Al deze problemen moet je eerst het hoofd bieden, voordat je een nieuwe geliefde in huis kunt halen.

Belangrijkste eerst

Wanneer je ouder bent, zul je voordat je iets anders doet, de rol van ouder moeten vervullen. De rol die je koos door ouder te worden, de rol die je vervulde voordat je de rol van ex-partner en nieuwe geliefde aannam. Je rol als ouder zul je af moeten maken, in het belang van je kinderen, en in het belang van jezelf. Dat betekent niet dat je jezelf iets moet onthouden, je geen geluk mag hebben, of dat je jezelf een eigen leven moet ontzeggen. Dat kan je allemaal wel hebben, maar je zult het op een gedegen manier voor elkaar moeten krijgen.

Echte liefde wacht en begrijpt

Creëer rust, rond eerst het één af, voordat je serieus aan het andere begint. Op deze manier brengt verandering niet alleen voor jezelf rust en vertrouwen, maar ook voor de kinderen. Als je nieuwe partner echt van je houdt en het beste met jou en je kinderen voor heeft, kan het niet anders dan dat hij/zij volledig begrip heeft voor de keuzes die jij maakt. Hij/zij zal met paard op je wachten totdat jij en je kinderen zover zijn. Leuk is anders, maar op deze manier bereid je je wel het beste voor op een bestendige, gelukkige en gezamenlijke toekomst waarin iedereen zich geaccepteerd, geliefd en gewaardeerd wordt. Jij bent het rolmodel voor je kinderen. Kinderen leven wat ze leren. Vraag jezelf af wat je je kind leert wanneer je tegen hun zin in een volwassene in huis haalt.Comments


bottom of page