top of page
  • Foto van schrijverIra Slikker

Leven na een scheiding


Er is zeker nog een leven na een scheiding, maar je zult het zelf moeten maken. Daarbij ben je een voorbeeld voor je kinderen. De toekomst is niet wat gaat gebeuren, maar wat jij zal doen. Je zult daar over na moeten denken. Want wat voor vader of moeder wil je zijn? Een vader of moeder die verbitterd is, huilt, ruzie maakt en steeds over haar/zijn schouder blijft kijken naar ‘wat was’ in plaats van naar ‘wat is’?

Wat voor gevoelens het ook zijn die je belemmeren de draad in je leven weer op te pakken, je kunt er heel goed wat aan doen. Je kunt pijn verruilen voor wijsheid en jezelf eraan herinneren dat dit moment het enige is waarvan je zeker weet dat je het hebt. Op een gegeven moment is het verstandig het besluit te nemen en te accepteren dat het is zoals het is. Stel de belangen van je kinderen boven je eigen belangen, ondersteun en moedig de relatie tussen je kinderen en je ex-partner aan. Op lange termijn zullen je kinderen je daar dankbaar voor zijn en zul je er zelf ook blij mee zijn.

De storm van uit elkaar gaan zal voorbijgaan. Haal nu het allerbeste uit jezelf zodat je later op je best kunt zijn. De keuzes die je nu kunt maken, zullen je leven nog jaren beïnvloeden. Wees daarom verstandig genoeg om te weten wanneer je hulp nodig hebt om deze belangrijke tijd door te komen en moedig genoeg om erom te vragen.


Comentarios


bottom of page