top of page
  • Foto van schrijverIra Slikker

Het leven fluistert je de hele tijd toe

Bijgewerkt op: 3 apr. 2020

De term ‘Homunculus’ (boekhoudertje) wordt vaak gebruikt als een personificatie van het bewustzijn. Het is als het ware een interne instantie die indrukken uit de buitenwereld interpreteert en integreert. Het is handig om naar dat stemmetje te luisteren, want het is het leven dat je toefluistert. Dat kan je een hoop ellende besparen!

Er gebeuren veel dingen in het leven die buiten onze macht liggen. Ziekte, overlijden of onverklaarbare gebeurtenissen zijn toestanden waar we geen grip op kunnen krijgen. Maar, er zijn ook veel dingen in het leven waar we wel controle over kunnen hebben, zoals ons liefdesleven. Als je je daar niet bewust mee bezig houdt, geen vinger aan de pols van je gevoelens houdt, loop je het risico dat de kans op een fijne liefdesrelatie afbrokkelt.


Het stemmetje helpt je dat te voorkomen. Het gaat vanzelf harder schreeuwen en gebaren maken, totdat je het opmerkt. Relatieproblemen kunnen dan al op de loer liggen, of ernstiger, je bent ongelukkig of wil gaan scheiden.


Op dat moment is het van groot belang stil te staan en je bewust te worden van wat het leven zegt. Het stemmetje zit in ons allemaal en praat tegen iedereen, in elke situatie. Hoe beter je luistert, hoe fijner je liefdesleven kan worden. De Homunculus wijst je namelijk altijd de enige juiste weg.

Kommentare


bottom of page