top of page

OVER IRA SLIKKER

Trusted Relationship Counselor

Ik was zeventien toen ik te horen kreeg dat mijn ouders gingen scheiden. Ik had veel vragen, maar antwoorden kreeg ik niet. Hoe kan een familie voor je ogen uit elkaar vallen? Die vraag zou mij jarenlang achtervolgen: 

Ik onderzocht de vraag tijdens mijn jaren als docent lichamelijke opvoeding, waar ik mentor en aanspreekpunt was voor leerlingen met familieproblemen. Ik analyseerde de vraag gedurende mijn politieopleiding en onderzoek naar street gangs in de V.S., waar ik zag hoe relaties, huwelijken en families genadeloos uit elkaar vielen. Ook onderzocht ik de vraag in mijn politiewerk met problematische jeugdgroepen. Ik verzamelde antwoorden. Ik kon mensen in de juiste richting wijzen, en dat gaf me meer voldoening dan lesgeven of dan mijn andere politiewerk.

In 2010 gaf ik mijn carrière bij de politie op voor een psychologiestudie aan de Universiteit Leiden, met als doel me te ontwikkelen als relatietherapeut. Door alle ervaringen die mij en mijn leven gevormd hebben beschik ik over veel inlevingsvermogen in verschillende complexe familie- en relatiesituaties. Als moeder, stiefmoeder, echtgenote, ex, kind van gescheiden ouders en deskundige beschik ik over veel waardevolle antwoorden om geluk en succes te vinden in je relatie en leven. 

Wat kun je van mij verwachten?

In mijn praktijk begeleid ik sinds 2015 mensen die om alledaagse redenen vastlopen in hun liefdesleven en help ik ze liefdevolle en gezonde relaties op te bouwen. Anders dan de meeste relatietherapeuten of coaches heb ik ervoor gekozen de nadruk te leggen op de ‘hoe’-vraag; hoe lossen we de problemen op? Wat jij hebt gedaan is belangrijk, maar waarom je de keuzes hebt gemaakt weer niet. Op deze wijze ben ik in staat relaties te redden en/of naar een hoger niveau te brengen.

Meer persoonlijks over Ira is te lezen in de blog "Ira, meer persoonlijk" op deze website.

bottom of page